Gossip Girl

 

Ligger hemma och är sjuk fortfarande. Men till min tröst så kom Sofie precis upp med hela säsong 3 av Gossip Girl till mig. TAAAAACK! Nu ska jag duscha och sen lägga mig och äta lite och titta på det, och såklart, försöka bli frisk!

 

 

2010-09-30 - 11:27:41
Musik & Film - 0 Kommentarer


Sjuklingen

Vaknade imorse. Kände hur halsen brände. Gick upp, drack te och bestämde mig för att lägga mig. Rösten är sådär, halsen river, huvudet dunkar och jag fryser. Så dagen har spenderats i sängen, med varmt täcke, en dator, massor av te och även massor av plugg. Har varvat plugg med att sova.

Tänkte gå ut och fota lite höstbilder, för det är riktigt fint väder, men orkade inte. Detta suger. Hoppas jag är frisk snart!
2010-09-28 - 17:25:24
Dagbok - 1 Kommentarer


Plugg, Plugg, Plugg

Åt brunch med farmor och farfar + familjen innan, buffé på ocean. Efter det har dagen bara bestått av ridning och plugg... Och lite mer plugg. Tur att det finns Té och frukt att ha medans man pluggar, och en gosig säng att plugga i. 

Efter att ha gjort två matteläxor, en bilduppgift (okej, jag är inte helt klar) och spanskaglosor så känner jag att jag är värd en varm dusch innan jag fortsätter. Sen blir det sängen, sköönt!

Foto: Tilda Johansson (Jag)


Lovar att fixa bloggen såfort jag hinner, men skolan måste tyvärr gå före...
2010-09-26 - 21:16:40
Skola - 0 Kommentarer


Just det, jag har en blogg...

Oj, känns som det var väldigt längesen jag skrev i bloggen, men jag har knappt varit hemma och inte hunnit uppdatera.

Hade en grymt bra kväll igår. Åt pizza med Linnéa och Sofie, sen drog vi vidare på fest. Jag hade jäkligt roligt, tack alla. Sov hos Linnéa inatt, vaknade klockan 13.00 och tog bussen hem efter vi ätit. Nu blir det slappa hela kvällen, och ska även fixa lite på bloggen.

Puss
2010-09-25 - 17:53:02
Dagbok - 1 Kommentarer


RÖRIGT!!!

Ja, som ni ser är det en ny design uppe på bloggen, men det är väldigt rörigt och mycket som inte stämmer, men orkade verkligen inte med den gamla, så ni får se den innan den är helt klar. Hoppas ni står ut, ska nämligen försöka fixa det så fort som möjligt, men nu: PLUGG! :(
2010-09-22 - 18:27:19
Dagbok - 2 Kommentarer


Clothes

 

Allt är från H&M

 

Jag längtar tills jag och Sofie ska till göteborg och shoppa... Kommer blir så jäkla nice. Hoppas jag hittar mysiga höstkläder. Åhhh!!!!!

 

Regnet gör mig deprimerad. RegnRegnRegn. TA MIG TILL VÄRMEN!!

 

 

2010-09-20 - 19:46:38
Inspiration - 1 Kommentarer


It's a rainy day

Sitter i sängen, med en stor, gosig tröja på mig, lyssnar på mysig musik och tittar ut genom fönstret. Det enda jag ser är regn. Usch!

Jag ska fixa lite här hemma, och sen någon gång i eftermiddag ska jag dra mig ut i regnet och rida. Känns sådär lockande, men när man väl kommer ut så är det ingen fara. Tur det finns ridhus iallafall.


Hoppas ni toppen, och att det inte regnar lika mycket hos er. Ta mig till något varmt land, tack!


Foto & Redigering: Tilda Johansson (Jag)
2010-09-18 - 12:47:58
Dagbok - 3 Kommentarer


Tips: Ta hand om din hud

lånad bild, klicka här

Jag gör inte så jättemycket för att hålla min hy så fräsch som möjligt, men jag försöker sköta den så bra som möjligt. Här kommer iallafall lite tips och så, saker som jag brukar göra för att hålla det fräscht.

När jag gör hemmaspa, vilket jag gör ungefär en gång i veckan, så brukar jag börja med att ta bort allt smink. Efter det så kokar jag upp vatten och häller ungefär 1 dl i en liten skål som jag låter svalna, resten häller i en bunke/handfatet. Sen sitter jag med huvudet över vattnet, med en handduk över huvudet i ungefär 10 minuter. Efter det peelar jag ansiktet, och sen lägger jag på ansiktsmasken. Efter det så tar jag resten av vattnet (som jag lät svalna) och lägger i något starkt te, och använder som ansiktsvatten.

Här kommer lite recept och annat...

- Tvätta ansiktet varje dag, med någon rengöringscreme.
Jag använder en Wash gel, en rengöringsmjölk och ansiktsvatten från Loréal, och även en dagcreme och en nattcreme där ifrån, allt i samma serie, och det funkar bra för mig som hade ganska fin hy.

- Kläm inte finnarna
Försök att inte klämma finnarna, det tar mycket längre tid för dom att försvinna, och det kan bli väldigt fula ärr.

- Ansiktsmask
Jag lägger ansiktsmask en gång i veckan ungefär. Antingen gör jag en egen, eller så köper jag någon. Jag brukar använda en gurkinpackning eller lerinpackning om jag köper, eller så gör jag en egen..
Recept:
Mot acne och finnar:
1/2 dl vatten
1 tsk honung
3 droppar vinäger
3 droppar citron

Återfuktande mask:
1/2 avokado
1 msk honung
1 msk naturell yoghurt

Djuprengörande mask:
1/2 avokado
1/2 msk vetekli
1 tsk salt

Välj den du vill göra och blanda ihop ingredienserna och stryk på i ansiktet.

Egengjord peeling
1 msk matolja
socker (så mkt som behövs, det ska inte vara jätterinnande)

Egengjort ansiktsvatten
Koka 1 dl vatten och häll i starkt te, låt svalna och så är det klart!


Det var väl det jag kan komma på just nu, och har försökt tänka ifall det är något mer. Men om jag kommer på något mer så skriver jag såklart upp det här senare.


Hoppas ni gillar inlägget, jag gjorde så gott jag kunde, och vissa ville ha om naglar
också så det kommer någon gång i helgen. Kommentera gärna så jag vet vad ni tycker :)
2010-09-17 - 21:51:29
Tips & Trix - 1 Kommentarer


Tips: Sköt om ditt hår

Jag tänkte nu skriva lite tips, på hur du kan sköta om ditt hår, det mesta för att du ska få längre hår snabbare, eftersom jag just nu håller på att spara ut till längre hår.

Jag har läst/hört att detta funkar, och självklart testat.
- Tvätta inte håret för ofta.
Man ska egentligen tvätta det max 3 gånger i veckan, jag tvättar det oftare, eftersom jag rider/sportar. Men när jag inte gör det försöker jag tvätta så lite som möjligt utan shampoo, men det blir ungefär 5 gånger i veckan för mig, skulle aldrig klara att göra det endast 3.

- Borsta inte håret så mycket
.
Jag borstar knappt mitt hår längre, bara innan jag duschar (sliter mindre om man gör det innan än efter, dels för att det inte blir så trassligt med shampot, och dels för att om man borstar håret när det är blött så går det av mycket lättare. Köp en svinborst, det är mycket bättre för håret.

- Undvik värme.
Om ni vill få längre hår måste ni sluta använda plattång, hårfön, locktång o.s.v. Jag använder det nästan aldrig längre, bara någon gång i månaden när jag ska göra något speciellt, och använder då värmeskydd. Låt håret självtorka.

- Gör inpackning ungefär varannan vecka.
Om du gör det för ofta så blir det bara som ett "täcke/hinna".
Antingen kan du köpa en riktig inpackning, men jag testade precis en hemmagjord hårinpackning, som jag först var lite skeptisk till, men som funkar riktigt bra.
Recept:
1 äggula (ja, det låter äckligt, men det ska vara jättebra för håret, och jag tycker det funkade kanon)
1-2 tsk olivolja
1 tsk honung

Jag lät det bara vara i ungefär 20 minuter, men nästa gång ska jag nog testa längre. Sen sköljde jag ut med kallvatten+shampoo, och sen mycket balsam två gånger. Det är bra att skölja ut det sista balsamet med kallvatten (alltid, inte bara i detta fallet) för då stänger sig hårstråna och går inte lika lätt av. (har jag hört)

- Sätt upp håret när du sover.
Du kan sätta upp det i en knut, fläta/flätor/, eller vanlig toffs på sidan (den sidan du oftast inte sover på).

- Klipp dig regelbundet.
Vänta inte med att klippa dig tills ditt hår har blivit den längd du vill ha det - du kommer få klippa av det igen. Klipp dig regelbundet istället, med ca 2-3 månaders mellanrum, eller när det blir slitet.

- Ät bra.
Få i dig alla vitaminer och mineraler och allt som kroppen behöver, det hjälper håret att växa fortare. Drick också mycket vatten.







Hoppas ni gillar det, ni får gärna kommentera vad ni tycker.
Vill ni att jag gör en för naglar och en för ansiktet också? :)
2010-09-14 - 21:45:43
Tips & Trix - 3 Kommentarer


Hemmaspa

 

Jag bestämde mig, efter mycket om och men, att testa på egengjord ansiktsmask och hårinpackning som jag hört från många ställen ska vara bra. Det är lite mysko saker i, och jag vågade först inte lägga i det i håret, men som sagt, nu sitter jag med det i och jag hoppas att det iallafall inte blir sämre, och såklart att det blir bättre. Jag tänkte göra ett litet tips här på bloggen senare ikväll, där det handlar om hår och ansikte. Hoppas ni kommer gilla det! :)

2010-09-14 - 19:55:41
Dagbok - 0 Kommentarer


Längtar bort

Sitter i soffan och drömmer mig utomlands, till värmen, där man bara kan vara. Som jag gjorde hela dagen. Hela veckan.

Vill bara släppa allt här hemma och åka på en veckas semester eller något sånt. Hur underbart hade inte det varit? Det känns som alla utom jag ska iväg till något varmt ställe och bara ha det bra. Jag vill också, jag vill också, jag vill också!!!

Nej, nu ska jag sluta prata om det, annars längtar jag bara ännu mer. Åååh!!

weheartit.com



Har varit hemma från skolan idag, hade så himla ont i magen imorse efter frukosten, så stannade hemma. Det blev lite bättre runt lunch och nu är det nästan helt borta. Tror det kan vara laktosmage, då den känns väldigt uppsvälld och jag har väldigt ont, och jag åt yoghurt till frukost, och när jag gjort det förr har jag fått samma problem. :/
2010-09-13 - 16:04:50
Dagbok - 0 Kommentarer


Autumn, me like!

Jag måste faktiskt vara ärlig och säga att jag är redo för hösten, den riktiga hösten. Klart jag inte hade tackat nej till sommar, men nu när man vet att sommaren är över så är det väldigt mysigt med höst. Alla fina färger, alla mysiga stickade kläder, vantar, halsdukar och mössor, stövlar/kängor och att sitta inne och titta på film och dricka té under en filt. Är inte det himla mysigt?

Idag är det i och för sig en sån tråkig dag då det blåser, är grått och småduggar. Men sådan höst som på bilderna nedanför är det jag längtar till...

weheartit.com


Mamma har med sig systemkameran till Åre, där hon är på någonting med jobbet, därför blir det nog inte så mycket bilder i helgen..
2010-09-11 - 13:33:09
Dagbok - 0 Kommentarer


Snart ny design...

... Förhoppningsvis!

Jag håller på med kodning och sånt till en ny design. Går faktiskt ganska bra, men lite klurigt ibland med alla dessa koder. Hoppas det blir bra tillslut.

Kommer kanske en liten smygtitt senare när den börjar bli klar.. Behöver eventuellt lite nya bilder och så, men vi får se när det kommer upp här. Håll ut! :)
2010-09-10 - 21:24:00
Bloggdesign - 1 Kommentarer


Fruksallad

Har precis kommit hem nästan, varit ute med hunden och gjort en fruktsallad med glass. Väldigt gott!

 

Har satt upp en slarvig toffs i håret, och ska nu byta om till gosiga kläder, och lägga mig under täcket och titta på tv. Precis som jag vill tillbringa denna fredagseftermiddag. :)
2010-09-10 - 15:36:12
Godsaker - 1 Kommentarer


Nytt i garderoben!

Detta var vad jag fick med mig hem igår från Varberg...


Linne
129:- GinaTricot
Sjal 129:- Vila
Ring 99:-  GinaTricot
Köpte även en Bh, som inte är med på bild.

Färgen på sjalen är inte som den är på bilden, finare i verkligheten tycker jag. Så himla gosig är den. Ringen ser också lite plastigare ut på bilden än vad den är. Jag är nöjd med mina saker. Har lite andra saker att köpa i höst, men jag och Sofie ska till Göteborg och shoppa om några veckor, och då köper jag antagligen resten av det jag behöver.

Nu blir det en liten löparrunda innan kvällsmaten, och sen blir det pluggaaa och kanske några one tree hill avsnitt, nice! :)
2010-09-08 - 18:55:45
Nytt i byrån - 2 Kommentarer


Idol 2010

Sitter just nu bänkad framför tv;n, ska snart äta lite mat, och titta på idol. Säsongspremiär ju, klart man tittar. ;)

Lånad bild

 

Var i varberg med mamma innan också, fick köpt lite småsaker, kan visa senare,

eller om det är för mörkt så visar jag imorgon.

2010-09-07 - 20:11:35
Musik & Film - 0 Kommentarer


Sun(ny)day

Jag sov till ungefär tio, men låg kvar i sängen i näsan en timma, så hilma skönt, speciellt när man vet att man ska gå upp klockan sex-halv sju imorgon.

Det är jättefint väder ute idag, men inte så jättevarmt, så det går nog inte att sola. Men jag ska städa mitt rum idag eftersom jag inte hann det igår då jag sov för länge, och hade massa annat att göra. Men idag ska det göras, ska börja redan nu.

Skulle egentligen varit på kungsmässan och shoppat med mamma idag, men istället ligger hon i sängen med 39 graders feber, så det blir ingen shopping, tyvärr.

Ojdå, det blev en lång text, hoppas ni orkade läsa allt, haha!

Weheartit.com

Letar inspiration till fotograferingar på lite olika hemsidor, weheartit finns massor av fina bilder! :)

2010-09-05 - 12:08:23
Dagbok - 2 Kommentarer


Så himla gulligt hus

Såg bilden hos Lilija.com, och hon hade tagit den från weheartit.


Titta på detta lilla huset, eller stuga kanske man får kalla det. Hur gulligt är inte det? Så extremt gulligt. Jag skulle verkligen inte tacka nej till att bo i det. Så himla gulligt. Mysigt och fräscht på samma gång! I'm in love.
2010-09-04 - 13:12:46
Dagbok - 13 Kommentarer


Mina planer inför dagen

Åh vad skönt det var att få sova så länge man ville. Inte behöva gå upp klockan 6 för att gå till skolan. Underbart! Sov också riktigt skönt inatt, så nu är jag utvilad och pigg.

Idag har jag lite planer för dagen...
Städa mitt rum , som ser förjäkligt ut, usch. Storstädning får det bli!
Rida minst en häst, förmodligen två.
Påbörja en ny design.
Ja, nu är det ju så att den här designen, det går ju inte så bra med den. Men idag ska jag försöka ta tag i det och sätta mig ner och börja på den när jag är klar med allt det andra.
Myskväll. Hemmaspa med ansiktsmask och sånt, hårinpackning och allt sånt där. Titta på film och äta godis! Toppen!

Jag känner på mig att denna lördagen kommer bli mysig. Skönt att bara va hemma och fixa ibland. :)

2010-09-04 - 12:47:42
Dagbok - 0 Kommentarer


Nice people



Haft hemkunskap precis, lagade korvstroganoff med tagliatelle, blev inte gott, smakade bara tomat.

Nu sitter jag med mycket bra folk, som är onormala... Haha!
Anna ligger på en soffa..
Anna: Nu har jag dött, jag har blivit mördad!
Haha, lät lite kul, kanske inte för er, men ja, det gjorde de! ;)

Ska bli riktigt skönt att komma hem och bara ta det lungt hela helgen, och på söndag blir det shopping med mamma i kungsbacka. :)
2010-09-03 - 11:41:46
Dagbok - 4 Kommentarer


Be happy


Foto: Tilda Johansson (jag)   Modell: Tilda Johansson (jag)
Utrustning: Canon EOS 400D + Canon EF 50mm/1.8 + Canon RC-6 + Melerad Reflexskärm

Redigerade en bild som jag tog samtidigt som de här bilderna. Redigerade den så att den skulle se lite gammal ut, och inte vara lika vanlig. Tog ungefär samma bild fast med olika texter på blocket, så det kan hända att det kommer någon annan redigering på en annan sådan bild. :)

Nu tänker jag hoppa in i duschen och sen göra en kopp té tror jag, och sätta mig och plugga hela kvällen. Tråkigt, men sådant som måste göras, och som är skönt när det är klart!
2010-09-01 - 20:10:13
Självporträtt - 1 Kommentarer


RSS 2.0