Ljusare och fräschare!

Gjort lite nytt i bloggen, vad tycks? Bättre eller sämre? Jag tyckte att det behövde ljusas upp lite, blir nog dom mörkare färgerna till hösten. Ska fixa lite mer med bloggen senare.

Vad gör ni? Och vad ska ni göra ikväll? 

Jag ska nog se om det kommer någon bra film på tv, äta chips och dipp, och kanske gå ut med hunden, och kanske fixa lite med bloggen. Vi får se vad som händer. :)

Gjorde iordning en bild lite tidigare idag, eller ja, för några timmar sedan, det ser ut som om jag är olika stor, 
men det är jag inte, det är samma på alla.
2009-07-31 - 19:37:04
Allmänt - 4 Kommentarer


Tänkte bara säga...


Jag må hon leva, jag må hon leva, jag må hon leva uti hundrade år, jag visst ska hon leva, ja visst ska hon leva, ja visst ska hon leva uti hundrade år. HIPP HIPP HURRAAAA!  Grattis till min farmor, världens bästa farmor!
2009-07-31 - 16:49:46
- 0 Kommentarer


Sudda ut ansikte m.m

Det var någon som ville att jag skulle förklara hur man "suddar" ut saker i en bild, (alltså gör det suddigt, så som på bilden ovanför)
Så nu tänkte jag förklara hur man gör när man vill "sudda" ut ansikte m.m. Vi kan börja med ansikte iallafall. 

1. Du öppnar den bilden som du vill "sudda" i photoshop.

2. Markera nu det området du vill markera, du kan ta t.ex marquee tool (M) och markera med.

3. Sen väljer du Filter > Förvandla pixlar > Mosaik
    Eller som det heter på engelska Filer > Pixelate > Mosaic
    
4. Nu kan du välja hur stora pixlarna ska vara, det är bara att dra lite i "spaken", och sen klickar du på 'OK'.

Så var det klart, och du kan nu sudda ut ansiktet. Bra va? ;)

(Bilden som jag tänkte ladda upp gick inte att ladda upp, försöker senare)

Nu så kan vi ta det med att sudda ut allt. Det är väldigt lätt, du gör precis samma sak, bara det att du inte markera något område, utan du väljer bara Filter > Förvandla pixlar > Mosaik , och så var det klart. :)

Fattar ni? Eller förklarar jag konstigt? ;) hahaha , säg bara till isåfall, så kan jag försöka ändra och förklara bättre. :)
2009-07-31 - 13:42:58
- 2 Kommentarer


Blåst och regn, jag vill ha sol.

Bilden är tagen i kunghamn

Idag har jag inget planerat, ska väl fixa och dona lite, och fixa med bloggen också. Något ni vill se mer av i bloggen? Eller något tips på vad jag kan göra med designen? Skriv gärna och tipsa, det är ni som kan göra bloggen bättre. :)

Vad ska ni göra idag? Ja, äntligen fick jag det att funka, man måste ju gå in ni HTML koden för inlägget för att kunna få fet text, är det samma för er? ;s
2009-07-31 - 11:54:29
Allmänt - 1 Kommentarer


Körsbär.


Har precis ätit körsbär, massor av körsbär, så nu kommer jag säkert få ont i magen, haha. x) Det blåser skitmycket ute, ;o 
Red nu ikväll, runt "stora berget", en runda som kanske tar en och en halv timma, men man kan trava och galoppera väldigt mycket så det är en bra runda. Jaja, nu ska jag fixa en sak med bloggen, så det kanske kommer se lite rörigt ut tills imon, men det får ni stå ut med. ;)

Godnatt sötnosar, :)
2009-07-30 - 22:27:55
Allmänt - 1 Kommentarer


Gissa.

Skriv gärna en kommentar och gissa vad det är förnågonting.

Ja, idag hade jag ju tänkt fixa med bloggen, men det åskar lite nu, så blir det mer så måsta jag ju dra ut internet och så, och då kan jag inte fixa det, :/  Vi får om det börjar åska ännu mer, men annars kan jag ju fixa det iaf. :) Någon annan än jag som har problem med att skriva i fet, kursiv eller understruken text? det funkar inte för mig!

Vad gör ni då? Och vad ska ni göra idag? (:

2009-07-30 - 13:25:18
Allmänt - 2 Kommentarer


Nystädat rum.Idag har jag varit duktig. Först, efter maten, så åkte jag och red, och det blev hårdträning eftersom jag inte ridit henne på läänge. Det gick bra, förutom i galoppen då hon var en aning spänd, men det gick ju ändå bra. Ska rida imon med, får se, tror det blir antingen hoppning eller rider jag nog ut. När jag kom hem så åkte vi till stan och fixade lite saker. När vi kom hem, så gick jag direkt upp och städade mitt rum, storstädade, eller, jaa, inte i alla lådor och så, men fixade allt, dammade precis överallt, dammsugade och så, och när jag var klar med det, så mublerade jag om lite, och det blev faktiskt riktigt fint, (tycker jag då) haha. På bilderna ovan ser ni ju hur det var och hur det blev. ;)

Nu när jag har städat mitt rum och så, så kan jag börja fixa lite saker på datorn imon, ska greja lite med bloggen och så. Ni får se imon (om jag fixar det). ^^ 
2009-07-29 - 21:33:00
Allmänt - 2 Kommentarer


Solnedgång.


Foto: Jag

Åh, idag ska jag rida igen, har ju varit på semester, och har inte ridit på nästan två veckor,  men idag, äntligen, haha. Ska rida imon med tror jag, och sen i helgen, så nu blir det vanlig rutin på ridningen. haha! Men nu ska jag göra mig iordning, sen äta och sen åka till stallet. I eftermiddag vet jag inte vad jag ska göra, men gjorde inte klart städningen igår, så det får väl bli städning, och om jag blir klar med det så ska jag faktiskt "städa" min dator också, haha. Den behöver uppdateras, "putsas" (jag har glasskärm, så den blir ganska så tallig och dammig) och så ska jag rensa den, bilder o.s.v, så jag har att göra! ;)

Nej, nu ska jag inte skriva mer. Pussar
2009-07-29 - 12:12:00
Allmänt - 1 Kommentarer


En Outfit

En outfit, bilden är tagen i vintras.

Nu cyklar vi. Jag, Malin och Elina (kompisarna) ska cykla till stan och köpa glass eller/och godis, och sen cykla hem. Får se vad vi mer hittar på. Men nu måste jag gå, skriver mer ikväll eller imon, tror det blir imon! puss
2009-07-28 - 17:55:49
Allmänt - 2 Kommentarer


Drops.


Foto: Jag 

Idag vet jag faktiskt inte riktigt vad jag ska göra, det är tråkigt väder ute, och jag ska inte rida, och ja, vad gör man? Jag skulle behöva städa mitt rum, så det  kanske blir hög musik och städning av mitt rum, om jag orkar. Haha. Ikväll ska mamma och pappa med några kompisar på någon typ "konsert", så jag ska vara med deras barn, får se vad vi hittar på. 

Nu när jag tittade ut såg jag att det är ganska bra fotoväder, så jag kanske går ut och fotar lite, vem vet! ;)  Vad ska ni göra idag då? :) 


btw, någon som har lust att hjälpa mig lite.. Jag ska ha en sak på designen, men får inte iordning på det med kodningen, så om du är bra på att koda, så får du gärna adda min msn: tildaajohanssson.blogg@hotmail.com så kan vi se om du kan hjälpa mig med det jag behöver hjälp med. :)
2009-07-28 - 11:43:48
Allmänt - 1 Kommentarer


Tävlingsbild

Jag är med i en tävling hos Michaela, i sammarbete med tvspelsweb.se!

Detta är min tävlingsbild:

2009-07-27 - 22:15:26
Allmänt - 2 Kommentarer


Min nya jacka!

Äntligen har min nya jacka kommit, haha :D Pappa hämtade den på posten. Jag älskar den, den är så himla skön. Det är en typ året runt jacka, så jag kommer ha den i höst och vinter, till våren också kanske, och även nu den sista delen av sommaren, men bara när det är dåligt väder. ;) Bilden är tagen med datorn, för batterit på kameran dog,
därför är det dålig kvalitet, och jag såg konstig ut på bilden,
därför suddade jag ut mitt ansikte! ;)
2009-07-27 - 17:19:12
Allmänt - 6 Kommentarer


Ebbot


Bilderna är helt oredigerade, jag har bara lagt ihop dom i ett kollage. 

Det blev en blöt promenad med hunden, och nu sitter jag med mjukisbyxor och en tröja. Ska in och hämta mitt paket på posten senare, tror jag iaf, och då får ni se vad det var. Någon som kan gissa vad det är? Den som gissar rätt först, (utom Sofie) får en länk på bloggen :D En lite rolig sak bara. ^^

2009-07-27 - 16:25:45
Allmänt - 1 Kommentarer


Nu ska jag...

...gå ut med hunden, och äta lite. Skriver mer senare, puss!


2009-07-27 - 14:51:25
Allmänt - 0 Kommentarer


purpleHar inte haft tid att skriva idag, sorry. Jag har varit i Varberg och lämnat in min mobil på lagning, får se om det funkar att laga den, annars blir det ny mobil för mig, någon som vet någon bra för jag har haft riktig otur med mina mobiler, så om jag köper ny ska jag ha en bra, haha!  Vad har ni gjort idag då? Något spännande?


2009-07-26 - 20:31:22
Allmänt - 0 Kommentarer


1000 besökare

Såg nu att jag har 1000 besökare, :D För mig som inte har så jättemånga besökare så är det ändå rätt mycket, (tycker jag) Tack så mycket, prenumerera gärna också, så att ni inte tappar bort mig. :)


bloglovin bloglovin bloglovin bloglovinOch jag såg när jag tittade igenom posten lite snabbt, att jag har en grej att hämta ut på posten, wie! Ni får se när jag hämtat ut det, blir antagligen på måndag. 

Nu ska jag nog sova, för jag är grymt trött, så godnatt sötnosar.
2009-07-25 - 23:14:43
Allmänt - 1 Kommentarer


Home sweet home!Nu har jag kommit hem, vi åkte från smögen klockan 7, och det tog tre timmar hem. Vi åt middag på Sea Lodge i smögen, och sen gick vi lite på bryggan och shoppade lite. Vi tog också en fika på Cofféroom, och gud så gott det ääär. När vi kom hem så skulle vi städa hela huset, men jag mådde typ piss, så jag la mig i soffan och somna, och när jag vakna så var det typ inget kvar att städa, haha. 

Nu är jag iallafall hemma, och imon blir det Varberg, och kanske Sofie, hoppas.
2009-07-25 - 22:41:40
Allmänt - 0 Kommentarer


Lämnar Smögen

Idag ska vi åka hem, tråkigt, för det är ganska fint väder idag. Men vi städar och fixar allt, och sen får vi se när vi åker hem, men iallafall någon gång under denna dagen. Jag vet inte om jag kommer blogga innan vi åker, för jag vet ju somsagt inte när vi åker hem, men tror inte det blir något bloggande. 

Men vad gör allt folk, jag har inte haft många besökare alls, är ni inte hemma eller vad gör ni? :)

2009-07-25 - 11:38:39
Allmänt - 4 Kommentarer


HållöVi åkte ut till Hållö idag, tog båten (går en båt dit) ut och gick runt där lite. Hållö är en liten ö här utanför smögen, inte så stor, men mysig. Vi fikade också på ett litet café, våfflor blev det för min del. Efter fikan så letade vi upp ett ställe där vi kunde sitta och sol lite, men det fanns inte någon ställe som var helt lä, men tog det bästa vi kunde, och jag somnade , (a) Fick nog lite färg i ansiktet också känns det som, även fast det inte kändes som det då (var inte jättefint, ganska molnigt). Nu ska vi snart äta och sen ska vi ner och träffa några kompisar, får se om vi hittar på något eller om föräldrarna bara sitter och tjötar, isåfall sitter väl jag bara och glor, -.- Jaja, vi får se! :)
2009-07-24 - 19:55:03
Allmänt - 2 Kommentarer


Var är sommarvädret?


Bild från igår, det blev lite shopping ju. 


Dagens planer är inte så stora, inte mycket bestämt, men tror vi ska åka med någon färja till någon ö eller vad det var, jag har ingen koll. ^^ Men vädret är lite bättre idag iaf, så det är skönt, men man kan inte ligga och sola. :/ Tittade på vädret hemma, hur det ska bli och hur det är, det är ju bara massa reeeeeeeegn. :( Men på måndag och tisdag kunde det nog bli lite sol iaf, man kan ju hoppas. Men jag skriver mer ikväll eller eftermiddag.
2009-07-24 - 12:21:17
Allmänt - 0 Kommentarer


Ännu en mysig kväll!

Ikväll har vi haft det jättemysigt. Tjejerna (mamma, jag, min syster och mammas kompis) bestämde oss för att gå in till Smögen, medans killarna (pappa och pappas kompis) skulle ta bussen in lite senare. På vägen till smögen träffade vi ett par andra kompisar till mamma och pappa, och deras dotter, som var på väg till en ridtävling, för dom skulle hjälpa till där, så då följde Emma (min syster) med dom, så jag har varit enda barnet ikväll, men det har varit mysigt ändå. Först shoppade vi lite och sen åt vi. Vi åt på en jättemysig restaurang på bryggan, jag beställde in en hummersoppa, mamma något kött och pappa en pastarätt så delade vi lite på allt och allt var verkligen jättegott. Sen så gick vi och shoppade lite till och sen vid 9 gick vi och satt oss på mitt favorit fik/restaurang som jag pratade om för några dagar sedan, Cofféroom heter det. Vi drack Latte macchiato och så köpte vi en jäääättestor chokladbolle, den var större en ett äpple, (;o) men vi delade på den. 

Nu sitter jag hemma i huset och är götrött, så ska nog ta och lägga mig och läsa och sen sova, och hoppas på att det är sol imorgon, jag vill sooola. :) Idag har det regnat lite smått hela tiden, och vissa stunder har det regnat rätt så rejält, så imorgon vill vi ha sol.  Godnatt, sov gott!


2009-07-23 - 22:54:41
Allmänt - 0 Kommentarer


Snart blir det Smögen

Bilden tog jag igår på kvällen , efter vi hade ätit.

Nu har vi ätit thaimat. Vi åkte ut till den affären jag pratade om i förra inlägget, tog kanske en kvart dit, mitt ute i skogen låg det, ett ställe som vi aldrig hade åkt till om vi inte hade blivit tipsade om det. Vi köpte vårrullar och lite andra saker, och sen när vi kom hem så friterade pappa dom, och det blev väldigt väldigt gott. Senare, om lite mindre än en timma, så ska vi ta bussen in till smögen (vi bor lite lite utanför, tar kanske, hmm.. 5 minuter att köra in) och så ska vi gå och shoppa lite (om vi hittar något då, ;)) och sen ska vi äta på restaurang med några kompisar. Får se vad det blir för restaurang!
2009-07-23 - 14:39:16
Allmänt - 0 Kommentarer


Ska iväg..

...till någon thaiaffär och köpa lite saker. Skriver mera när vi kommer hem! :)

PussRedigerade en bild lite, blev inte så bra, x)


2009-07-23 - 11:20:52
Allmänt - 3 Kommentarer


Mysig kväll.
Nu har jag precis kommit hem. Vi har varit och ätit på en jättemysig restaurang med pappas släkting då, som jag skrev i förra inlägget. Vi tog båten dit (deras båt) och åt jättegod mat. När vi hade ätit klart så körde han hem oss, eller inte hem utan vi fick gå en liten bit, kanske en kvart, och fy så många äckliga paddor det var på vägen, stora var dom också. Nu ska jag gå och lägga mig och läsa min nya bok, som verkar skitbra, "min vän Henry" tror jag den heter. Men jag skriver mer imon. 

Sov sött!
2009-07-22 - 23:41:36
Allmänt - 0 Kommentarer


Jackan jag köpte


Det funkar inte att ladda upp den bilden jag gjorde igår, vet inte varför.. Men jag har en bild på jackan jag köpte. Bilden är lånad här ifrån.

Idag ska vi ut och äta med pappas släkting (dom vi bor hos, eller dom bor i deras sommarhus och vi bor i deras vanliga hus), han ska hämta oss med båten och så ska vi nog göra något nu på eftermiddagen och sen ikväll ska vi som sagt bjuda dom på middag. Tar med kameran, så det kanske kommer upp lite bilder sen, vi får se.

Tack så mycket för 3 nya prenumeranter, blir så glad! :) 
2009-07-22 - 13:59:25
Allmänt - 4 Kommentarer


Cofféroom!

Nu har jag börjat få lite mer besökare igen, inte många, men min blogg är liten och inte känd (verkligen inte känd, haha) men nu börjar siffrorna bli lite högre igen, så ni som kikar in, gillar ni bloggen så prenumera gärna på den, och säg till, för jag kanske gillar din blogg också! :) 

I eftermiddags så tittade jag på ännu en film av "sällskapsresan" denna gången den när dom åker skidor, har tittat på S.O.S också, och Suntrip medans vi har varit här, så imorgon eller ikväll blir det väl den 4:e och sista, för 5:e är inte bra, så den tänker jag inte titta på , x)

Nu ikväll har vi ätit på min favorit restaurang här på smögen, Cofféroom heter den, ett jättemysigt ställe, världens bästa caffé och man kan sitta ute även fast det regnar för dom har sånt där "segel" grej över, så förra året satt vi där med filtar om oss, ute och drack Latte när det regnade och åskade, verkligen supermysigt. Dom har också god mat. Jag shoppade också lite, påvägen ner köpte jag två WESC tjocktröjor, en rosa hoodtröja, (utan dragkjedja alltså) och en vit med rött märke med dragkjedja, superfina, jag älskar WESC tröjor. Påvägen hem så köpte jag en jacka, den som va med på min bild "Dagens vill ha" i förrgår, fast jag köpte den i vit, så när jag kommer hem så har jag två nya jackor, som jag kan ha även i vinter. Toppen! 

Jag satt och fixade ihop en bild på det jag köpt, men så funkar det inte att ladda upp en bild, glad jag blir. Tråkigt inägg blir det också. Blääää!

2009-07-21 - 23:35:44
Allmänt - 4 Kommentarer


Mätt och belåten!

Huset vi bor i, sitter precis till höger om altanen nu, och tittar på havet som är precis nedanför.

Har precis ätit pastasallad med mamma och pappas kompisar som kom och hälsade på, dom ska tälta här i smögen, så vi bjöd på lite mat, och ska nog äta på någon mysig restaurang vid bryggan ikväll med dom. Ska nog köpa lite kläder, men vi får se, skriver ju mera ikväll, självklart! Det blåser väldigt mycket idag, tittade på en mätare i köket, och det var 17 m/s. Men jag skriver mer ikväll, för nu ska vi fika! 

Btw, någon som har en Samsung Ultra Touch, eller vet ni något om den, bra eller dålig? + och -,  kommentera gärna om ni vet något om den, skulle bli glad då! :D


2009-07-21 - 14:25:24
Allmänt - 7 Kommentarer


Ett litet kollageLåg ute och solade en stund innan, somnade, och när jag vaknade igen så hade det börjat blåsa mycket, så jag gick in och grejjade lite. Sen var jag ute och fotade, och nu har jag gjort ett kollage av vissa bilder jag tog, men det blåste som sagt väääldigt mycket, så det var inte lätt att ta kort, men vissa blev iaf bra. Kommentera gärna vad ni tycker om bilderna!
 
2009-07-20 - 20:12:32
Allmänt - 3 Kommentarer


Solen är tillbaka!Vi har precis varit ute i Hunnebostrand och ätit lite middag, blev landgång för min del, gott! :)

Nu ska jag lägga mig och sola på klipporna utanför huset. Det är kanon väder, men blåser lite väl mycket, men ska se om jag hittar något ställe där det är lä, för där det är lä, där är det riktigt varm och skönt.
 
Bloggar mera ikväll, puss!


2009-07-20 - 16:20:18
Allmänt - 0 Kommentarer


Världens bästa mamma!

TACK MAMMA! 
Hon fixade en av jackorna som jag ville ha, skulle fixat den andra med, men den var slut. :( Men det var den snyggaste som fanns kvar, wiie! :D

Ska snart äta frukost och sen har vi inget planerat för idag. Det är sol, lite moln men blåsigt, så det är för kallt att ligga och sola. blää! Får väl se om det blir varmare under dagen, för nu vill jag bli lite brun!

Har ingen bild på jackan, så ni får se den någon annan gång. (a)
2009-07-20 - 10:57:51
Allmänt - 1 Kommentarer


Kväll ute på smögen!

Efter middagen så gick vi ut till smögen, och det var långt + att jag hade skoskav. >.< Det var någon typ "konsert" där, men efter typ en timma tröttnade jag och Emma så vi gick och titta på bryggan och åt kräftbaguetter. Hittade två grymt snygga jackor som jag eventuellt ska köpa. Nu blir det film, chips och cola under ett täcke i soffan, mys!

Bilden är tagen av min pappa förra året i smögen. 


bloglovin bloglovin bloglovin bloglovin
2009-07-19 - 22:04:27
- 1 Kommentarer


Dagens vill ha...


2009-07-19 - 15:00:26
Allmänt - 1 Kommentarer


Outfit

Har precis ätit frukost, ska duscha nu och sen ska vi åka ner till affären och handla middagsmat. Kanske åker någon mer stans också. Ikväll (eller, i eftermiddag kanske det är) så ska vi åka till något ställe där dom spelar musik och så, tror jag har varit där en gång innan. 

Vädret idag är bättre än igår iallafall, mulet men inget regn. Imorgon ska det faktiskt bli lite finare väder, även på tisdag, så det tackar vi för. Man kan ju hoppas på att det blir sol-och-bad-väder, så att man kan få lite färg. :D

Vad hittar/ska ni hitta på idag då? :) 

Jag vill ha en ny mobiil :( Min har damp, stängs av hela tiden, går oftast bara att ladda när den är avstängd, raderar bilder och musik och massa krongel. :(

Bloggar mera senare, :)


En liten outfit, nästan den jag har idag! :)
2009-07-19 - 11:52:51
Allmänt - 2 Kommentarer


Vi hade iallafall otur med vädret!

Ursäkta för att det kom så många inlägg, men det var nödvändigt för att kunna fixa lite med dropdown menyn. ^^

Nu ska jag sätta mig och titta på "Vi hade iallafall tur med vädret" med familjen, tror inte jag skriver mera sen, jag kommer väl ha träningsvärk i fingrarna imorgon. haha! Då kan man ju vara glad för att dom hade tur, för det verkar inte vi ha, haha!


Bild på mig och Sofie. Det kallas bästavänner
2009-07-18 - 21:58:10
Allmänt - 2 Kommentarer


Om bloggen!

Jag började blogga hösten 2008. Då hade jag en blogg på blogger.com, men gillade inte sidan, och därför gjorde jag tildaajohanssson.blogg.se. Började blogga varje dag, och skrev i minsta detalj om vad jag gjorde på dagarna, så det blev väldigt mycket att skriva. Nu har jag ändrat, det är (eller ska bli iallafall) mindre text, mer bilder, då jag själv tycker det är roligare när jag läser andras bloggar, där det inte är så mycket text i ett inlägg, och minst en bild. Så det ska det bli här också, sen vet jag inte vad ni tycker är bäst, mycket bilder, lite text eller mycket text, lite bilder, men jag gör det jag tycker är bäst, och så blir det nu! 

Vad handlar bloggen om? 
Ja, vad ska man säga, det är väl en fotoblogg, lite babbel, vardagssaker och lite tips & trix (eller, ja, ska iallafall försöka ge er lite tips och trix om blandade saker). 

Är det copyright på bloggen? 
Ja, självklart! På allt på mig blogg. Ingen får alltså ta mina bilder, texter, designer o.s.v.

Om du gillar min blogg...
... Följ den gärna med bloglovin. Blir alltid lika glad när jag ser att jag fått en till prenumerant, och det är ju för er jag skriver. Om du vill, så kan du säga till när du har lagt till mig, så kanske jag vill följa dig också. :)

Du kan klicka på ikonen nedanför för att lägga till mig på bloglovin.'

bloglovin


Du får mer än gärna kommentera min blogg, mina bilder o.s.v, det är alltid lika kul! 

Hoppas ni gillar min blogg, och om det är något du vill se mer av i bloggen, så får du gärna kommentera och säga vad det skulle kunna vara! 
2009-07-18 - 21:53:24
Allmänt - 0 Kommentarer


Om Tilda!

Namn: Tilda
Född: 1995-01-25
Bor: Utanför Falkenberg  
Intressen: Ridning, Foto, Blogg, Vänner.

Jag föddes 25 Januari 1995. Var väldigt liten, och har alltid vart det, kommer alltid att vara det. Kommer ungefär bli 160, så inte så jättelång. Har gillat hästar och ridning sedan 3 år ungefär, då jag red varje gång som vi var hos mamma kusin, så det är där jag lärt mig det allra första inom ridning. Sen började jag på ridskola, en liten mysig ridskola ute i skogen som heter Claire´s Riding School, eller hette, för den finns inte kvar längre, men min syster har sin häst där nu, så jag är ju ändå där. Sen tröttnade jag på hästar, och hade uppehållt i 1-2 år ungefär. Efter det så lånade vi sommarhästar. Första året hade jag två, och sen hade vi hästar varje sommar. Har haft sammanlagt 8 "hyr/låne-hästar". Just nu rider jag en liten b-ponny + min systers d-ponny lite ibland, som jag också tävlar lite på. Ska börja tävla den lille också nu i sommar tror jag.

Mitt fotointresse kom någon gång under 2008, och sen har det bara rullat på, lärt mig mer och mer, bättre kamera och nu fotar jag nästan varje dag. Du kan läsa om min fotoutrustning här. Jag tar mest närbilder men börjar mer och mer att ta på lite mer saker, gillar också att ta porträtt, men det blir tyvärr inte så ofta, vet inte riktigt varför. Självklart blir det en hel del bilder på hästar också! ;)

Vi har två katter och en hund. Första katten vi hade, fanns redan innan jag föddes, och den hängde med ända tills jag var 6 år. Den dog samma dag som min första skoldag, inte så kul. Sen var vi på en kattutställning och jag hittade en liten söt hårboll inne i en bur, och där stog en skyllt "TILL SALU", men där låg en drös med kattungar, men jag sa till mamma: DEN ska vi ha, och när vi frågade vilken det var som var till salu så var det den, och jag blev såklart överlycklig. Nu är han 5 år, och hur gosig som helst, älskar den andra lilla katten och busar ofta med hunden. Han ligger oftast på min kudde när jag ska sova. Den andra katten fick jag i födelsedagspresent år 2007, och han är nu 2 år. Han är pytteliten, ser ut som en kattunge, och blir inte större, har stora söta ögon och är också jättegosig. Våran hund är tre år, en golden retriver/labrador. Världens socialaste hund som tror att han är liten, ska helst ligga i samma fotölj som oss på kvällarna. Busig hund som älskar våra katter. Jaja, nog om våra djur.. ;) Det var ju inte djuren jag skulle skriva om, utan mig själv. (a)

På fritiden rider jag, fotar, grejjar i photoshop, fixar/skriver i bloggen är med kompisar, går i skolan, jaa, sånt som ni också gör. Mitt bloggintresse kom någon gång i november-december 2008, men blir bara större och större, och nu skriver jag oftast 2 gånger om dagen, ibland mer och ibland mindre, men det blir nästan alltid minst ett inlägg per dag. Det var väl allt ni behövde veta om mig, tror jag. 
Om ni undrar något, så är det bara att maila: tildaajohanssson.blogg@hotmail.com
2009-07-18 - 21:32:33
Allmänt - 0 Kommentarer


Min Kamerautrustning!

Jag har två olika kameror, den "lilla" kameran, Olympus 1050 SW, och systemkameran, Canon EOS 400D, båda funkar riktigt bra, men jag använder oftast systemkameran, eftersom den tar bättre bilder.

Om Olympus 1050 SW: Haft den sedan 24 december 2008 En väldigt bra, smidig och tålig liten digital kompaktkamera. Fotar väldigt bra bilder när det är ljust ute, speciellt närbilder, men när det blir mörkt så blir dom väl inte riktigt fullt så bra. Den är vattentät ner till 3 meter, 1,5 meter "shockproof", man kan alltså tappa den 1,5 meter från marken utan att den går sönder (om den inte hamnat på någon sten mot skärmen såklart, då kan den ju gå sönder).  Jag fotar mest med den när jag är med kompisar, en vanlig dag på stranden, på semestrar om man vill ta under vattnet o.s.v, alltså är den mer som en liten "extra" kamera, men väldigt smidig när man inte vill släpa med en klumpig systemkamera i väskan. Ett tips om ni vill ha en kamera att ha i fickan alltid, och inte behöva vara rädd för att tappa den i varken vatten eller i backen. 

Om Canon Eos 400D: Egentligen är den pappas, men jag får låna den när jag vill (om inte han använder den vill säga). Haft den sedan april-maj 2008. En digital systemkamera, funkar alldeles utmärkt. Har kommit ut en nyare modell Canon Eos 450D. 10,1 megapixel med ganska stor ljusstark bildskärm. Ganska lättanvänd, men med många bra inställningar. Ja, vad ska man säga mer... Vi är iallafall nöjda med den, den funkar som den ska och tar fina bilder. 

Vi har tre stycken objektiv, men det ena är gammalt och funkar sådär, så det används knappt, eller, jag använder iallafall inte det, därför tar jag inte med det. Och ibland får jag också låna ett objektiv från pappas jobb, ett macro-objektiv, som funkar kanonbra. Vi har ett stativ, som är lite ihop byggt av två olika stativ till ett, som funkar helt okej det också, går att få kort och smidigt men också långt. En extra kameraväska har vi också, men inget speciellt med den, därför skriver jag inte om den, men det är en LowePro Edit 120+. 

Om Canon EF-S 18-55 mm: Zoomobjektivet som följer med kameran. Helt okej, lite plastigt men funkar för det mesta. 

Om Sigma AF 70-300/4-5.6 DG Zoom Macro: Telezoom som funkar kanon. Blir oftast väldigt skarpa bilder, men man behöver ganska mycket ljus. Även perfekt för närbilder.

Om LowePro Fastpack 100: Bra kameraryggsäck med många fack. Ett stort fack där det får plats systemkamera + ett extra objektiv. Lite små fack här och var till minneskort och liknande. Det finns också ett stort fack där man kan ha laddare, kablar, ja, lite vad som helst. Vi är supernöjda med den. 2009-07-18 - 21:25:09
Allmänt - 1 Kommentarer


Äntligen framme!

Nu har sitter jag i bohuslän och skriver. Bor hos pappas syssling, men dom bor i deras "sommarstuga" så vi har hela deras hus för oss själva, med världens havsutsickt och varsitt rum, jag hann först att paxa rum, så jag fick det enda som var på övervåningen, så jag har övervåningen för mig själv, hahahahha, toppen! Fast jo, en sak kunde vart bättre, VÄDRET. Här blåser, men just nu är det iallafall uppehåll från regnet.

Ikväll ska vi äta pizza, kanske titta på film, kanske ta en promenad och kika runt lite i området, jaa, vem vet. Jag kan ju blogga mera ikväll. :)

Oj, glömde och säga, att det första jag gjorde, var att fixa internet , jag är bäst, höhöhö! Så nu kommer jag blogga mktmkt!

Bilderna tagna med min lilla kamera, och lite sådär halvslarvigt. Den "stora" bilden på havsutsikten är också tagen genom fönstret, därav dålig kvalitét. (Det är den andra havsutsiktsbilden också, men det syns ju ^^) bilderna längst ner är tagna i "mitt" rum, sängen, datorplatsen (A) och min lilla havsutsikt. 

Jag bloggar mera senare ikväll, puss!
2009-07-18 - 19:09:20
Allmänt - 1 Kommentarer


Nu åker jag...

... till bohuslän. Är där i en vecka eller nått sånt. Ska bli väldigt skönt, även fast det inte ser ut att bli det bästa vädret. Vi får väl ligga inne och titta på film, haha.

Jag tar med datorn, men vet inte hur det funkar med internet, men funkar det så bloggar jag som vanligt, och annars så får jag blogga när jag kommer hem. Just det, funkar internet, så ska jag fixa lite med bloggdesignen också, försöka få den klar. :)
2009-07-18 - 12:47:53
- 0 Kommentarer


NY design på plats!Ja, nu är den nya designen äntligen på plats, dock bara "grunden". Mycker med ska fixas på den, men bara detaljer, en del kommer knappt synas ens, men det är saker som inte funkar och så! ;)
2009-07-17 - 23:06:54
- 0 Kommentarer


Tänkte bara säga...

Att imorgon kommer den nya designen upp, även fast den inte är helt klar! Så ni som inte följer mig med bloglovin, kan ju gå in och kika imorgon! Och varför inte lägga till mig på bloglovin? ;)

Bilden - Våran hund och hans kära danska nalle. Det var meningen att jag skulle ta när han låg och sov, men så fort jag satte mig ner på golvet med kameran i handen så vaknade han. >.<

Jaja, somsagt kika in imon med, Puss Godnatt!
2009-07-16 - 22:35:00
Allmänt - 0 Kommentarer


GräshoppaJag har inte hunnit skriva något innan idag, har städat och ridit hela dagen. Men nu så sitter jag här vid datorn, som vanligt. haha! Bilden är på en gräshoppa som jag hittade idag, haha.

En liten rolig sak som hände när jag skulle ta kort på gräshoppan...
Tilda: Pappa, hur vågar du hålla i den? Den är ju äcklig!!
pappa tittar på mig, och rätt som det är så hoppar gräshoppan på mig. 
Tilda: AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH, usssch. HAHAHAHA!

Lite komiskt att den hoppade på mig precis efter jag hade sagt att den var äcklig, haha!

Nu håller jag på med bloggdesignen, tror den kommer upp antingen ikväll (men då är den inte helt klar) eller så kommer den upp imon, kanske inte helt klar då heller, men den kommer upp iaf! 
2009-07-16 - 19:45:18
Allmänt - 0 Kommentarer


HTML är klurigt!

Har suttit och grejjat med blogdesignen några timmar idag. Klar med själva grunden, håller på att fixa detaljer genom kodning och även lite genom photoshop. Några saker som inte funkar i kodningen, så jag får försöka klura ut det, men nu ska jag sova, men fixar med imorgon, så den nya designen kommer upp innan vi åker på semester, alltså innan lördag! 

Godnatt!

Bild från igår, oredigerad!
2009-07-15 - 23:22:23
Allmänt - 1 Kommentarer


Nu åker jag...

... till Gekås och shoppar. Fast ska duscha innan, för jag har precis varit och ridit. Det regnar ute, inte kul. Men då har man ju en anledning till att sitta inne, och då kan jag börja på min nya design, (y) hahaha! 

Har kommit på hur jag vill att den ska se ut, men vet inte riktigt hur det blir, men jaa, vi får se. 


 
2009-07-15 - 12:27:46
Allmänt - 0 Kommentarer


Semester fixad!

Nu ska jag snart åka iväg och titta på hoppträning. Måste sticka såg jag nu.

Vi har fixat ett hus att hyra i smögen nästa vecka, wiie! :D Men skriver mer senare ikväll, laddar också upp kort. Måste gå nu. Puss
2009-07-14 - 17:23:43
Allmänt - 0 Kommentarer


Är sommaren...

... kanske påväg tillbaka? Hoppas det iaf! Idag är det soligt, dock lite molnigt och inte så jättevarmt. Ska iväg och rida min systers häst nu, bra att det inte är så varmt då. Ikväll ska jag nog åka och titta när Paulina hopptränar Sol! :D

Jag ska nog börja på min blogdesign ikväll eller imon. Ingen som har gett förslag, ge nu? ^^VILL DU FÖLJA MIN BLOGG, KLICKA PÅ IKONEN! ↓ 

bloglovin bloglovin bloglovin bloglovin 
2009-07-14 - 13:46:40
Allmänt - 0 Kommentarer


Filmdax!

Ska titta på film med mamma och pappa nu! :) Typ, Holiday eller något heter den tror jag. 
Blir ingen "tävling" med Sol, men ska nog följa med och titta först när Lina tränar för Lotta imon, och sen kanske när hon tävlar henne på lördag. Blir säkert kul. Skriver mer imon eller senare ikväll. :)Redigerade en bild nyss, men la typ bara till en ram! ;p
2009-07-13 - 20:40:11
Allmänt - 0 Kommentarer


Snart kommer det en...


Japp, det stämmer, jag ska börja på en ny design till bloggen nu. Kan ta några dagar innan den kommer upp, vet inte hur mycket jag hinner sitta med den, det kanske tar lång tid, för jag vill bli nöjd med den! (a) 

Några tips på hur den kan se ut? Färger, stilar?


2009-07-13 - 15:58:11
Allmänt - 0 Kommentarer


Nu blir det mer bloggande

Nu är vi hemma från glommen, har haft en toppenvecka! :)    Och nu är jag 5000 :- rikare! (y)

Veckan som kommer så ska jag kanske starta min första dressyrklass på Sol, men det är bara "träningstävling", fast vi får se om det blir av. Ska också rida Pandan denna veckan, roligt! 

Nu ska jag kolla bdb, bloglovin och facebook, har 93 blogginlägg att titta >.<  

Skriver väl mera senare, sötnosar!
2009-07-13 - 14:50:38
Allmänt - 0 Kommentarer


Körsbär

En bild jag tog en kväll i förra veckan!

Nu ska jag åka, men tar med datorn och försöker få internet att funka, isåfall skriver jag med senare! puss
2009-07-10 - 12:00:17
Allmänt - 1 Kommentarer


Tappat prenumeranter!?

Okej, nu har jag tappat väldigt många prenumeranter, från 18 till 15 på bara 3 dagar.. Beror det på att jag inte skriver ?

Jag hinner faktiskt inte skriva, har inte haft med datorn, är inte hemma denna veckan.. Ha tålamod, jag skriver mer efter festivalen är slut! Ni stannar väl? (a) Aja, inget jag kan göra åt, bara lite tråkigt. Jag skriver lite nu iallafall.

Har jobbat hela tiden, säljer kläder. Ikväll blir det att äta i kräfttältet, sjukt gott, bara det att jag har precis varit inne och bytat tråden på min tandställning, så vet inte om jag kan äta ikväll. :( Men vi får hoppas på det!

Som sagt, jag hinner nog inte skriva varje dag nu, men ska ta ner datan till glommen och se om jag kan få fixat internet, isåfall kan jag skriva lite! :Dom du gillar min blogg, tipsa gärna andra om den, och om du inte följer den , lägg till den på bloglovin? Lovar att bli bättre på att skriva och lägga ut bilder! + att det kommer en ny blogdesign snart, trivs inte med denna! :)
2009-07-10 - 11:56:28
Allmänt - 0 Kommentarer


Måste iväg!!

Nu åker jag iväg till glommen, vi får se när jag skriver nästa gång, men någon gång under veckan. Nu måste jag åka. 


Ha det bra sötnosar!
2009-07-08 - 14:20:20
Allmänt - 0 Kommentarer


En vecka i glommen!

Nu ska jag iväg och jobba, skriver mer ikväll. 

Blir mycket jobb denna veckan kan jag tro, men ändå lite som en minisemester, alltid lika kul denna veckan! Men somsagt jag skriver mer!

Bye,
2009-07-07 - 15:46:50
Allmänt - 0 Kommentarer


Broken strings!

Varit och fixat lite saker idag, hälsat på mammas gamla kompis som fått en liten bebis, skitsöt! Tog lite kort, om något blev bra så lägger jag upp det här senare kanske. 

Nu ska jag och mamma iväg och "fixa fötterna", hos fotvårdspecialisten, hoppas inte min nageltrång är allt för illa, för jag har ont! Men det blir säkert bra. 


Jag har tappat två prenumeranter, vad kan detta bero på? Något mer ni vill se här i bloggen? Vad är bra och vad är dåligt med min blogg? Kommentera gärna så att jag vet! :D


Bye, sötnosar
2009-07-06 - 17:26:01
Allmänt - 0 Kommentarer


Blommor

Fotade lite igår ..
2009-07-05 - 12:37:07
Allmänt - 0 Kommentarer


Bilder från tävlingen!

Har inte orkat redigera dom andra, men dom kanske kommer senare! Kommentera? :)
2009-07-04 - 21:20:41
Allmänt - 0 Kommentarer


Underbar dag!

Trött, spänd, förväntansfull, pirrig, nervös, varm, svettig, illamående, full av glädje, sprallig och aa.. Så himla många känslor och så idag, haha. 

Jag har tävlat idag, min första riktiga tävling, och den red jag på Pandan. Jag har ridit henne fyra gånger, hon är inte lättriden och rids inte på samma sätt som jag rider Sol, så jag hade verkligen inga som helst förväntningar. 

När vi kom dit så gick vi och satte oss och åt, tittade på folk som red och lite så, jag mådde illa och var nervös, kunde inte äta så mycket, men försökte dricka så gott som hela tiden, även fast det inte var lätt. Det var varmt och så. När jag började rida fram, så slutade jag vara nervös, men istället blev jag trött (i kroppen) och varmare, svettigare och aa. Men jag fick igenom henne bra och så. När det var min tur så var hon riktigt lat, men innan jag red in på banan så fick jag fart i henne och det höll i nästan hela programet, hon gjorde bara ett litetlitet avbrott i galoppen, och så blev hon rädd i galoppen också, men det kändes jättebra. Jag fick 62,07%, vilket jag blev jättenöjd med. 

Jag vilade mig i en kvart ungefär, och sen var det dags igen att sitta upp. Jag red bara fram i en kvart ungefär, för hon var ju redan framriden och så. Hon kändes lite mer spänd och så denna gången. När jag red in på banan, så var det enda jag tänkte på "kom ihåg banan" typ, haha.. Det gick skitbra. När jag skrittade av henne, så kom Emma fram till mig..

Emma: Jävla dommare! 
Tilda: Vad fick jag? :/
Emma: 58
Tilda: Kom jag sist? (var väldigt besviken faktiskt)
Emma: Mm ....... Nej, jag skojja bara, hoppa av och ta på kavajen, det är prisutdelning.
Tilda: VAA? :O VAD FICK JAG OCH VART KOM JAG? :O
Emma: DU VANN PÅ 68%! Skynda dig nu!

Asså, jag blev så chockad så jag vet inte vad, jag blev så glad så det spratt till i hela kroppen, x) Haahaha. Ja, jag vann iallafall, och jag blev superglad. Har ridit henne 4:a gånger, hon är inte direkt lätteriden, min första riktiga tävling, och... Jag går in och vinner!       JAG ÄR GLAD! 

Jag vann ett rött schabrak, jättefint, två rosetter, en plakett och en "staty" som var ett hästhuvud där det står AGRIA på. (det var kval till agriacupen, så vann två rosetter och en "staty")


Ni som inte orkade läsa all texten, kan läsa denna korta lilla sammanfattning av dagen:
Första klassen, Lb:1, kändes bra, fick 62%
Andra klassen, Lc:1 med kval till Agriacupen, kändes också bra, fick 68% och vann!

Det blev mycket text, men tänkte bara säga också, att nu när jag inte har lika mycket med ridningen, och det ska bli dåligt väder, så kommer jag att blogga mer. Förlåt om det är stavfel och sånt i denna text, men den är så lång så jag orkar inte gå igenom den igen. (a)Ha det bra, hoppas ni också är glada för det är jag!
2009-07-04 - 20:28:41
Allmänt - 0 Kommentarer


Hinner inte riktigt blogga!

Jag hann inte skriva igår, hade fullt upp hela dagen. Det är ju ganska mycket nu innan tävlingen, och så jobbar jag och så vill jag ta vara på vädret också. Men igår, så jobbade jag först, och sen åkte jag och mamma in till stan och handlade, åkte även ner till stranden, men hann bara vara där i en timme. Sen åkte vi hem och åt och sen red jag lektion för Emily, världens snällaste och bästa tränare. :D

Idag ska jag jobba, sen blir det kanske stranden och sen ska jag rida lektion för Emily, och sen får vi se om jag hinner skriva efter, måste ju fixa allt inför tävlingen, men jag kanske hinner skriva lite! Annars skriver jag imon.


Pusss
2009-07-03 - 10:53:23
Allmänt - 1 Kommentarer


En riktigt sommarkväll!

Nu har jag kommit hem, och har ätit.. Klockan är halv 11 och jag har precis ätit, så jag kommer inte kunna sova på en stund, så får väl sitta uppe lite , men ska nog gå och lägga mig och läsa snart!

Red runt stora berget idag, med Clara och Ulrika. Det var verkligen skönt väder att rida i, men väldigt mycket blinningar på vissa ställen, usch. Imon ska jag rida lektion för Emily, ska bli väldigt kul, får hoppas det går bra. Tävling på lördag då.. HÅLL TUMMEN! (a) 

Jaha, nu ska jag snart duscha tror jag, och sen lägga mig och läsa, min bok är spännande. ^^


Skriver mer imorgon, Sov sött! GLÖM EJ ATKOMMENTERA!
2009-07-01 - 22:42:21
Allmänt - 1 Kommentarer


Bli en bättre bloggare...

... Ja, okej, nu lovar jag att jag ska bli lite mer aktiv igen, för nu är jag kass på det.. Men jag vill ta vara på det fina vädret, ligga på stranden och bara ha det bra, inte sitta inne vid datorn, och därför gör jag inte det. Men jag ska försöka blogga mer.

Nu ska jag snart iväg och rida Sol, och det är väääldigt varmt, men kanske rider ut, lite svalare.. eller inte svalare, men man blir ju inte lika varm. Min dag har varit bra, har jobbat och sen legat på stranden. :)


Har eran dag också varit bra? 


Bloggar mer ikväll, puss.
2009-07-01 - 18:16:33
Allmänt - 0 Kommentarer


RSS 2.0