Sista november, 2010

Hej på er allihopa,

Längesen nu ju. Tävlade min systers häst i helgen, men det gick riktigt dåligt, hon blev rädd och gjorde inte det hon skulle, så aa, behöver inte säga så mycket mer om det.

 

Jag bakade också pepparkakor, ett tecken på att det börjar närma sig jul. Det är också den 30 november, alltså börjar nedräkningen imorgon, 23 dagar kvar till julafton. Underbart mysigt!

 

Nu det sista innan betygen är satta, så är det ganska mycket i skolan, så uppdateringen blir riktigt gles, men bättre det än att ni bara får höra att jag ska plugga. Sen blir det också mörkt nästan innan jag är hemma, därför går det knappt att fota, men snart ska jag göra ett riktigt roligt fotojobb, och då kanske jag får mer idéer och så, men berättar mer om det jobbet senare, när det börjar närma sig.

 

Foto: Jag

Så mysigt att på kvällarna kunna sitta och värma sig med en filt vid brasan.

Älskar vintern, men den skulle bara varat i ungefär en månad, sen skulle det bli vår och sommar igen!

2010-11-30 - 16:48:57
Dagbok - 2 Kommentarer


Julklänning

Jag har suttit och kollar runt på lite olika hemsidor, och försökt se om det finns några fina julklänningar. Tycker faktiskt inte det finns så jättemycket fint i år. La ihop ett litet kollage, fast denna gången med bara svarta.

 

Har ni köpt någon fin julklänning ännu?


2010-11-26 - 16:51:07
Inspiration - 1 Kommentarer


Guldfynd By Kenza

Jag bara älskar Kenzas ringar, speciellt 1 och 3, så himla fina! Synd att dom är så himla dyra bara.

 

Finns så många fina ringar nu, i alla möjliga affärer. Så tänkte tipsa om ett litet tips hur ni kan göra för att oäkta ringar (och andra smycken) inte ska bli gröna eller oranga. Om ni har en oäkta ring, och inte vill att det ska bli grön/orange, så målar ni den bara med genomskinligt nagellack innan ni använder den första gången, sen kan ni göra det efter några månader igen, så slipper ni det där fula gröna på fingrarna, och det oranga på smycket. Kanonbra!

2010-11-23 - 16:02:15
Inspiration - 4 Kommentarer


En Vila-upp-sig-dag

Igår så låg jag i sängen hela dagen och mådde dåligt. Försökte plugga så gott jag kunde, och skickade tillslut in vårat stora arbete som skulle vara inlämnat senast 23.59 inatt, så jag hoppas det gick hyfsat bra. Sov dåligt inatt, och imorse när jag vaknade så var jag inte direkt pigg och fräsch, så jag stannade hemma idag.

Har precis tagit mig en varm, skön, behövlig dusch och ligger nu i soffan och ska bara titta på massor av mysiga filmer hela eftermiddagen och vila upp mig. Slinker nog ner en och annan kopp varm oboy och lite pepparkakor!
2010-11-22 - 14:25:19
Dagbok - 0 Kommentarer


Rörigt på bloggen

Håller på att fixa iordning lite med bloggen, hoppas det blir bättre nu. Får se när den blir klar, kan ta ett tag då jag inte har så mycket tid över till det just nu.
2010-11-19 - 18:52:28
Dagbok - 2 Kommentarer


Jul på Spotify

Jag har redan börjat göra en spotifylista med bara julmusik. Det snöar ute, och jag sitter och äter pepparkakor och tittar på snön som faller ner på marken. Åhh vad jag önskar det var december istället för november. Men tiden går fort, så snart sitter man där vid köksbordet och bakar det sista julgodiset, lyssnar på hög julmusik och tittar på julfilmer.

Och ni också vill lyssan på min jullista på spotfiy så kommer länken här, juljuljulmyyys. Den fylls på hela tiden, ända fram till julafton.

Nu ska jag titta på tv och vänta på att mamma och pappa ska komma hem med lite god Thaimat, och ikväll blir det idol, kanonbra avslutning på veckan.
2010-11-19 - 18:39:10
Musik & Film - 0 Kommentarer


My new Converse

© Tilda Johansson


Ett par bruna skinn-Converse är nu mera mina. Love it!
De är lite lättare att hålla dessa fina, om man jämför med mina vita converse nu i detta äckliga vädret! Har också lagt i en värmesula så att dom ska vara lite varmare. Perfekt!

På bilderna ser skorna mer svarta än bruna ut.. Hatar detta vädret, blir ju inte ljust på dagarna längre! Och dom är använda, det är därför det är smuts på dom ;)
2010-11-14 - 15:40:11
Nytt i byrån - 4 Kommentarer


13 november 2010

Jag önskar det var den 13 december istället. Jag har fått riktiga julkänslor, och det känns ju lite tidigt. Men lite kul ändå att dom spelade jullåtar på praon (Gekås, inte butiken, men på lagret).

Idag ska jag rida, och städa mitt rum, och efter det ska jag faktiskt göra lite varm oboy, slänga mig i soffan och äta pepparkakor, såklart dricka varm oboy, och titta på någon mysig julfilm! Myyys.

Jag har även planerat lite blogginlägg, ska försöka hinna med dom, men det krävs lite fotografering tills dess, så hoppas det är tillräckligt ljust ute.
2010-11-13 - 12:37:40
Dagbok - 0 Kommentarer


En väldigt trött Tilda...

... som skriver det här inlägget. Kom hem från Praon för en halvtimme sen ungefär, slutade fyra, men bussen går inte innan fem, och var hemma ungefär 20 i sex, eftersom jag gick hem i mörkret.

Jag har fått göra rätt mycket olika saker idag, jag har hämtat kläder från lagret, kollat efter olika färger/storlekar på lagret som kunderna frågar efter, hängt ut kläder, sorterat kläder, fixat iordning så att alla kläderna hänger rätt, suttit i utgången av provrummen (se så att dom hade rätt antal varor med sig ut, och scanna av det på datorn), och vara med på möte. Jag har gått hela dagen utom en liten stund då jag satt i provrummet och när jag åt, så mina ben och fötter är helt döda. Man blir verkligen jättetrött i benen.

När jag och Sofie väntade på bussen, så passade vi på att sitta i massagestolarna, och det var riktigt, riktigt skönt! Nu blir det snart mat, sen tvn och sova!

Får se om jag kan ta kort på vad jag köpte i helgen imorgon, beror på när jag kommer hem, för det måste vara ljust, annars blir det inte bra, haha!
2010-11-09 - 18:19:41
Dagbok - 0 Kommentarer


Mot: Gekååås

Fick en timmes sovmorgon idag, eftersom jag ska praoa. Jag vet inte om jag sagt det, men jag ska praoa på det stora gula varuhuset, Gekås!
Har precis fixat mig och ätit frukost, och ska snart gå till bussen. "Jobbar" från 9 till 16 tror jag, dock inte helt säker. Direkt efter det så blir det barngympa, och sen vill jag lova er att jag ska hem och sovaaaa!

Jag har inga förväntingar alls, ingen aning om det kommer bli kul eller inte, men det lär vi se ikväll.

Nej, nu måste jag skynda.. Skynda, skynda! Puss
2010-11-07 - 22:51:57
Dagbok - 2 Kommentarer


In the forest

Foto: Tilda Johansson (Jag)

______________________________________________________________________________________

Oj vad mycket som hänt denna helgen. En hel del bra, men också lite dåligt.
Jag har iallafall haft en mysig och skön helg i Jönköping, mest tagit det lungt och så, men även shoppat en hel del. Jag tänkte visa vad jag köpte såfort det är tillräckligt ljust att ta bilder på det, men det blir nog på tisdag tror jag, för imorgon när jag kommer hem kommer det vara kolsvart ute. ;)
2010-11-07 - 21:25:09
Natur - 0 Kommentarer


Jönköping

Sitter just nu i Jönköping, hos några vänner, och har precis ätit en god frukost.

Vad händer idag då?
Jag vet faktiskt inte, får se lite vad som hittas på, kanske bara slappa, kanske till stan, aa, vi får helt enkelt se! Kanske ut och fota lite? Aa, vi får helt enkelt se vad som händer.


Kommer nog inte blogga så jättemycket nu i helgen, men kommer upp lite inlägg iallafall.  Puss
2010-11-06 - 12:13:53
Dagbok - 1 Kommentarer


Dagens outfit

Fick redigera i mobilen, blev lite överredigerat! Oups. och ja, jag är trött! ;)

 

Blus - Vero moda

Kofta - GinaTricot

Shorts - GinaTricot

Strumpbyxor - Gekås

Skärp - H&M

Tubhalsduk - Gekås

Armband - Kicks och Turkiet

Klocka - Turkiet

 

 

2010-11-05 - 13:29:53
Dagens outfit - 1 Kommentarer


Pojken som kallades det



Tänkte bara tipsa om en bok, Pojken som kallades det, som säkert många av er har läst, men ni som inte läst den, läs den.
Den är så himla hemsk, men man kan ändå inte sluta läsa den. Man lider verkligen med den stackars pojken när man läser den.

Det handlar om en liten pojke som misshandlas av sin mamma. Han får nästan ingen mat, han blir slagen riktigt, riktigt mycket, och han är inte en i familjen längre. Han är egentligen en jättesnäll kille, men hans mamma säger att han är stygg och han får göra allt för att han inte ska .

En väldigt bra bok som får en att tänka till hur bra man har det, Läs den!
2010-11-04 - 13:20:00
Tips & Trix - 1 Kommentarer


Läsare undrar...

Jag gissar att du menar den lilla vita spegeln (det fanns ju två, men den andra är väl inte speciellt söt, haha). Den vita lilla spgeln kommer iallafall ifrån Åhlens, och visst är den söt. ;)

 

Tänkte att jag får svara såhär, eftersom du inte hade någon blogg eller e-mail, men det kanske är fler som undrar! :)

2010-11-04 - 11:15:13
Frågor & Svar - 1 Kommentarer


Photoshoptips: Rundade kanter på en bild

Jag fick ett önskemål om att göra ett inlägg om hur man gör rundade kanter på en bild i photoshop elements.
Självklart fixade jag det, men det var lite jobbigt eftersom jag har en rand mitt i skärmen, men hoppas inte där är några stavfel eller liknande, isåfall får ni gärna säga till, så ändrar jag på det! ;)

 

Om det nu är någon som ni inte förstår, något som ser konstigt ut eller något som jag gjort fel, så får ni gärna säga till, för man blir så lätt "blind" när man gjort saker och ska "rätta" det.

 

Hoppas ni gillar det, och säg gärna till om ni vill ha mer tips, och isåfall vad, så ska jag försöka fixa det!

2010-11-03 - 21:49:01
Tips & Trix - 1 Kommentarer


Inspiration för hemmet

Gud vad mycket fint det finns alltså!

och som ni säkert ser så älskar jag vitt.. Så ljust och färcht!

2010-11-03 - 18:15:31
Inspiration - 3 Kommentarer


Ga.Ma cp1 Ceramic

Jag (eller, okej, min supersöta mamma) beställde hem en plattång i måndags, och det var supersnabb leverans, så idag kom det lilla paketet.

Jag testade den nyss, och tog samtidigt lite bilder..

I paketet låg somsagt plattången,
och också ett värmeskydd från Goldwell som jag med beställde.

När jag plattar håret använder jag:
En borste med svinborst (sliter mindre på håret)
En vanlig toffs
Ett värmeskydd



suddig bild, i know, sorry!

Vad tyckte jag nu då?
Jag gjorde inte så noga idag, men jag tyckte att plattången var riktigt bra. Värmdes upp på mindre än en minut (kanonbra) och håret blev platt direkt. Jag har inga nackdelar med den, men har ju bara testat den en gång, men om jag märker sen om det är något som inte är bra, så skriver jag det.


Fortsätt kommentera detta inlägget!
2010-11-03 - 17:28:46
Inköp - 1 Kommentarer


Vad vill du ha mer av i bloggen?

 

Nu åker jag in till stan, och när jag kommer hem vill jag se massor av kommentarer på vad ni vill se mer av i bloggen? Kom gärna på saker som inte står på bilden, men om ni vill ha något där också, så självklart ska ni skriva med det också! Kom igen nu, kommentera!!!!

2010-11-03 - 13:52:49
Allmänt - 5 Kommentarer


Min skärm är sönder

 

Det har hänt någonting med min dator, eller det hände igår. Jag skulle öppna den, och då kom det upp en stor fet rand över hela skärmen (ni ser ju på bilden) som flaxar, och det är riktigt, riktigt störande, eftersom jag inte ser vad som står där under, och inte kan titta på film/onlinetv eller någonting. hatahatahata.

Jag kan inte heller lämna in den på lagning eftersom det nu är en veckas lov (underbart) och sen en veckas prao. Inte kul alls faktiskt.

2010-11-01 - 23:15:13
Dagbok - 3 Kommentarer


RSS 2.0